Benodigdheden (4p)
-500 gr pijlstaart inktvis, schoongemaakt en in stukken
-2 tenen knoflook, in plakjes
-50 gr, gemberwortel, schoongemaakt en fijn gehakt
-3 el vissaus
-zout en peper
-2 el arachide olie
-4 lente uitjes, in ringen
-1/2 verse ananas, geschilde en in plakken
-2 el korinander, fijn gehakt
-1 rode peper, in ringen
Doe de inktvis, knoflook, gember en vissaus in een kom en breng op smaakt met wat zout en peper
Laat dit 10 tot 15 minuten marineren. Laat de olie in een wok op een hoog vuur heel heet worden. Voeg dan de inktvis en de marinade toe en roerbak alles in 5 tot 7 minuten gaar.
Doe de lente ui en de ananas erbij en roerbak dit nog 5 minuten, tot de saus is ingedikt.
Maak het af met de helft van de koriander, de chilipeper en nog een beetje peper.
Serveer direct met de rest van de koriander.