Carpaccio met St. Jacobsschelpen

Benodigdheden:
-18 St Jacobsschelpen
-2 cm verse gember, geraspt
-3 el olijfolie
-3 el truffelolie
-2 el citroensap
-1 el pijnboompitten, geroosterd en gehakt
-zout en peper

Wikkel de schelpen (zonder oranje deel), in vet vrij papaier en leg ze 2 uur in de vriezer.

Roer in een kommetje de olijfolie met het gember.

Roer in een ander kommetje de olijfolie, het citroensap en de pijnboompitten door elkaar.

Snijd de schelpen horzontaal in plakjes van 2 mm dik.

Verdeel de plakjes over de borden.

Schep de gember olie over 1/3 van de bordjes en de citroenolie over ook 1/3 van de bordjes.

Besprenkel de andere 1/3 met truffelolie.

Strooi op alle bordjes zout en peper.

Rating: 3.0724346076459 sterren
497 stemmen