Gekarameliseerde uiensoep
Benodigdheden (2p):
-25 gr boter
-3 grote uien, dun gesneden
-1 el tafelsuiker
-2 tenen knoflook, geplet
-150 ml droge witte wijn
-600 ml kippen- of groentebouillon, heet
-1 el worcestersaus
-1 el cognac (eventueel)
Smel de boter in een grote pan en voeg de gesneden uiten toe.
Bestrooi ze met suiker en bak deze 10-12 minuten op middelhoog vuur.
Bak de uien langzaam, zodat de natuurlijke suikers karameliseren.
Blijf roeren totdat de uien een mooi karamelbruin tintje krijgen.
Voeg de knoflook toe en bak alles nog eens 30 seconde.
Schenk de wijn in de pan en kook alles 1-2 minuten zo hard mogelijk op een hoog vuur.
Roer de bouillon en de worcestersaus erdoor en breng alles aan de kook.
Zet het vuur laag en laat de soep 15-20 minuten zachtjes koken tot de uien zacht zijn.
Voeg eventueel de cognac toe en verdeel de doep over voorverwarmde kommen.
Serveer met een plak geroosterd stokbrood.