Varkenskarbonade met pikante saus

Benodigdheden (4p):
- 4 varkenskarbonades
- paar takjes tijm
- paar takjes rozemarijn (alleen de blaadjes)
- 1/2 bol knoflook, in teentjes verdeeld, ongepeld
- scheut olijfolie+ extra om te besprenkelen
- zout en peper

Voor de saus:
- 3 el olijfolie
- 1 grote ui, gesnipperd
- 1 rode paprika, fijngesneden
- 1 rode peper, zonder zaad, fijn gesneden
- 200 gr champignons, in plakjes
- 400 gr gepelde tomaten
- 1tl suiker
- zout en peper

Verwarm de oven voor op 200 graden.
Leg de karbonades in een ingevette braadslee en bestrooi ze met de tijm, rozemarijn, knoflook en zout en peper.
Besprenkel ze met olijfolie en zet ze 20 minuten in de oven totdat ze gaar zijn.

In een grote pan verwarm je de olijfolie en voeg daar de paprika, ui, peper en champignons aan toe. Alles verwarmen op hoof vuur totdat de groenten zacht worden.
Voeg de tomaten, de suiker, scheutje water en peper en zout naar smaak toe.
Laat alles 10 tot 12 minuten zachtjes doorkoken totdat de ui gaar is en de saus iets ingedikt is.

Naam de karbonades uit de oven en laat ze op een warme plek 5 minuten rusten. Schenk het braadvet bij de saus en laat die heet worden.
Schenk voor het serveren de saus over de karbonades

Rating: 3 sterren
432 stemmen