Gamba's met notensla, hazelnootolie en parmezaanschuim

Benodigdheden (4p):
-24 gepelde gamba's, schoongemaakt
-1 teen knoflook, fijn gehakt
-1 citroen, geraspt
-150 gr veldsla
-hazelnootolie
Voor het parmezaanschuim:
-500 gr slagroom
-250 gr melk
-aardappelzetmeel
-200 gr fijn geraspte parmezaan
-peper en nootmuskaat

Verwarm voor het schuim de room en de melk en bind het met aardappelzetmeel.
Haal van het vuur en laat hierin de parmezaan rustig smelten.
Blender met de staafmixer en breng op smaak met peper en een klein beetje nootmuskaat.
Haal door een fijne zeef.
Doe in een Kidde (slagroomspuit) met twe gaspatronen, of ander in een gewone slagroomspuit.

Bak de gamba's met wat knoflook en geraspte schil van de citroen.
Maak de sla aan met de hazelnootolie en dreseer met de gamba's in een cocktailglas.
Spuit de warme parmezaan vlak voor het serveren royaal over de salade

Rating: 2.9452054794521 sterren
511 stemmen