Kippenbouillon

Benodigdheden:
-2 kg kipkarkassen, of kippenbouten
-125 gr champignons
-1 prei, witte gedeeltje
-1 wortel
-2 stengels bleekselderij
-1 grote rode ui, gepeld
-3 kruidnagels
-1/2 el gekneusde peperkorrels
-2 laurierblaadjes
-2 foelieblaades

Doe de kip in een grote pan en voeg daar 4 tot 5 liter water bij.
Breng op een middelhoog vuur aan de kook en schep het schuim goed af.
Snijd intussen de champignons in plekken, was en snijd de prei, de wortel en de bleekselderij.
Steek de kruidnagels in de ui.

Voeg de ui, de groenten, de peperkorrels, de laurier en de foelie in het water en laat het geheel onegveer 4 uur zachtjes koken totdat het vocht voor de helft in ingekookt.

Zeef de bouillon en breng op smaak met zout en eppeer.