Crème brûlée met witte chocolade

Benodigdheden (6p):
-3 grote eidooiers
-2 el fijne kristalsuiker
-zout
-1 1/4 slagroom
-1 1/4 dl melk
-150 gr witte chocolade, in stukjes
-6 el rietsuiker

Klop de eidooiers luchtig met de tafelsuiker en een snufje zout.
Verwarm de slagroom met de melk en voeg dit mengsel in delen bij de eidooiers.
Schenk het mengsel terug in de pan en verwam het op heel zacht vuur tot het gaat binden.
Schenk dit roommengsel over de chocolade en roer tot de chocolade gesmolten is.
Schenk het in 6 lage schaaltjes en zet die in de koelkast.

Zet de schaaltjes 45 minuten voor het serveren in de diepvries.
Strooi over elk schaaltje ongeveer 1 el rietsuiker, sched het te veel aan suiker eraf.
Karameliseer de suikerlaat met een crème-bryléebrander of verfbrander.

Rating: 2.9556025369979 sterren
473 stemmen