Lamsbout met knoflook en vijgen

Benodigdheden (4p):
-1 lamsbout, 2 kilo
-5 teentjes knoflook, gekneusd
-1/2 bosje tijm
-10 sjalotten, in schil gehalveerd
-5 el olijfolie
-50 gr margerine
-12 vijgen
-100 gr zachte geitenkaas
-1 el honing
-zout en peper

Oven voorverwarmen op 200 graden.

Het vlees op diverse  plaatsten insnijden en daar de knoflook en tijm instoppen.
De bout in de braadslede leggen en bestrijken met olie, zout en peper.
De bout 15 minuten aanbraden in de oven.
Dan de slajotten toevoegen en ongeveer één uur op 180 graden gaar laten worden.

Ondertussen de vijgen wassen en insnijden.
Vullen met geitenkaas en besprenkelen met honing.
Plaats de vijgen de laaste 5 minuten in de braadsleden bij het vlees.

Snijd het vlees in mooie gelijke plakken en leg op een voorverwarmde schaal.
Lekker bij gebakken aardappels met rozemarijn en groene groente

Rating: 2.7871794871795 sterren
390 stemmen