Benodigdheden (4p):
-1 kg witte asperges
-25 gr boter
-5 vellen filodeeg
-15 gr basilicum
-125 ml slagroom
-3 eieren, los geklopt
-100 gr jonge geitenkaas, 50+ belegen, geraspt
Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de asperges rondom met een dunschiller vanaf vlak onder het kopje naar beneden en verwijder de houtachtige onderkant.
Kook 10 minuten en laat ze dan uitlekken.
Smelt ondertussen de boter in een steelpan en bestrijk hiermee het filodeeg aan beide kanten. Bekleed de bodem van de quichevorm met het filodeeg.
Doe de basilicum met de slagroom in een beker van een staafmixer en pureer. Meng de eieren, kaas, peper en eventueel een beetje zout erdoor.
Schenk het basilicummengsel in de quichevorm en leg de asperges erin.
Bak de quiche in ca. 20 minuten in het midden van de oven goudbruin en gaar.