Pittige garnalen met avocado

Benodigdheden (4p):
-1 rode peper, zaadlijsten verwijderd
-3 el zonnebloemolie
-350 gr reuzegarnalen
-2 sjalotten, gesnipperd
-2 tl gemalen koriander
-2 rijpe avocado's
-1 limoen, geperst
-15 gr koriander, blad fijngesneden
-1/2 komkommer, in blokjes
-2 tomaten, zaadlijsten verwijderd

Snijd de rode peper fijn.
verhit de olie in de wol en roerbak de garnalen met de rode peper, 1 sjalot, de knoflook en de gemalen koriander op hoog uur in ongeveer 4 minuten roze en gaar.
Neem uit de pan.

Snijd het vruchtvlees van de avocado's in blokjes en besprenkel ze met limoensap.
Meng de andere sjalot, de helft van de verse koriander en de komkommer.
Snijd de tomaten in stukjes en voeg toe.
Breng de salade op smaak met peper en zout.
Schep in 4 kommetjes en verdeel de lauwwarme garnalen erover.
Bestrooi met de rest van de koriander.

 

Eventueel kun je er ook 200 gr maiskorrels bij toevoegen.

Rating: 2.8560411311054 sterren
389 stemmen