Benodigdheden (6p):
-1 el jeneverbessen
-600 gr lende van hert
-olijfolie
-1 el roze peperkorrels
-3 takjes tijm, blaadjes afgehaald
-2 el cress
voor de bramendressing
-300 gr bramen
-1 el rodewijnazijn
-1 flinke el suiker
-4 el extra vergine olijfolie
Maal de jeneverbessen met een snuf zout fijn in een vijzel.
Wrijf het lendestuk in met olijfolie en haal door de gemalen jeneverbessen tot het vlees helemaal bedekt is.
Zet een grote bakpan op hoog vuur.
Schroei het vlees dicht in 8 minuten, 2 minuten per kant, tot je een donkere korst hebt.
(wil je medium vlees, schroei het vlees dan 10-12 minuten).
Haal het vlees uit de pan en laat het rusten.
Maal de roze pepers fijn met de vijzel en meng de tijm erdoor.
Rol het aangebakken vlees door het kruidenmengsel zodat het een roze laagje heeft.
Doe voor de dressing de bramen, azijn en suiker in een pannetje en warm het mengsel in 5 minuten op laag vuur, tot de bramen kapot koken en sappig worden.
Druk het mengsel door een zeef en gooi de stukjes weg. Klop de olijfolie erdoor.
Snijd het vlees met een scherp mes in zo dun mogelijke plakken en leg op een schaal. Druppel de dressing erover en bestrooi met de cress.