Coquilles met knolserderijcrème, chorizo van ibericovarken en bospaddenstoelen
Benodigdheden (4p):
-1 knolselderij, geschild, in grove stukken
-500 ml melk
-1 el kippenbouillonpasta (of tablet)
-takje tijm
-100 ml kookroom of slagroom
-boter
-50 gr wilde of gemengde paddenstoelen, in kleine stukken
-4 chistorra de iberico, in stukjes
-3 truffel aardappels, schoongeboend
-frituurolie
-250 ml kreeftensoep of -bisque
-scheutje cognac
-olijfolie
-12 verse coquilles
-adilla cress (of erwetenscheuten)
Kook de knolselderij in 12 minuten gaar in de melk, de kippenbouillon, tijm en zwarte peper.
Giet af en bewaar het kookvocht.
Doe alles in de blender met voldoende kookvocht en pureer tot een gladde crème.
Voeg eventueel een scheutje slagroom en zout en peper naar smaak toe.
Verhit een stevige klont boter in een koekenpan en bak de paddenstoelen kort maar krachtig aan.
Voeg zout en peper toe.
Voeg de chorizoworst toe en bak ze samen met de paddenstoelen goudbruin.
Schaaf de truffelaardappels in dunne plakjes met behulp van een schaaf.
Bak de aardappelschijfjes krokant in frituurolie op maximaal 150 graden, pas op dat ze niet te bruin kleuren!
Verwarm intussen de kreeftensoep en laat zachtjes inkoken tot de helft.
Breng op smaak met een scheutje cognac en slagroom.
Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak hierin de coquilles 2 tot 3 minuten gaar en goudbruin.
Schep een beetje knolserderijpuree op 4 voorverwarmde borden, verdeel naar eigen idee de coquilles, paddenstoelen, aardappel en worstjes erover en schep er een paar lepels kreeftensaus over.
Garneer met een paar takjes afilla cress.