Bladerdeeg

Benodigdheden (2 taartbodems):
-250 gr bloem
-250 gr vrij koude boter (50+200)
-125 ml water
-5 gr zout

Doe de bloem, 50 gr boter in blokjes, water en zout in een kom. Kneed snel tot een bal.

Laat in de koelkast 30 minuten rusten in plastic folie.

Druk het deeg plat en rol het uit met een deegroller in vier kanten uit, zodat er 4 punten ontstaan.
Leg de resterende boter in zn geheel in het middel, vouw de punten deeg erover en zorg dat de boter helemaal verpakt zit.
Duw plat. Rol het deeg in de lengte uit tot een nette rechte lap.
Klap de bovenste helft en de onderste helft van het deeg naar het midden.
Klap het hele pakket dubbel en draai een kwartslag.
Herhaal, uitrollen, terugklappen, dubelvouwen.

Laat in folie 30 minuten rusten in de koelkast.

Herhaal opnieuw tweemal de procedure zoals hierboven en leg weer 30 minuten in de koelkast.

Dan de laatste twee keer rollen en vouwen.

Rol nu in het gewenste formaat.

Bewaren:
2 dagen in de koelkast
3 maanden in de vriezer