Spinazietaart van filodeeg
Benodigdheden (12 p):
-250 gr diepvries bladspinazie
-1 pak filodeeg
-olijfolie
-4 teentjes knoflook
-100 gr parmezaanse kaas, geraspt
-100 gr roomkaas
-2 eieren
-zout
De spinazie en het filodeeg laten ontdooien.
Dek tijdens het maken van de taart het deeg steeds toe met een vochtig gemaakte theedoen om uitdrigen van de vellen te voorkomen.
Zet een rechthoekige vuurvaste schaal, die net zo groot is, of iets kleiner is, dan het formaat vande vellen klaar.
Wrijf de bodem en de zijkanten van de schaal dun in met olie.
Vul een kommetje met olie en leg daar een kwastje klaar om de deegvellen in te smeren.
Maak de knoflook schoon.
Meng de kaas, de boter en de eieren door elkaar.
Verwam de oven voor op 190 graden.
Meng de spinazie met de uitgeperste knoflook en voeg zout naar smaak toe.
Bedek de bodem van de schaat met 3 vellen deeg die aan beide kanten dun zijn ingesmeerd met olie>
De deegvellen mogeniets over de rand van de vorm heenhangen.
Schep hier en daag een kleine hoopjes van het spinaziemengsel.
Dek deze laag toe met olie ingesmeerde deegvel.
Schep daarop ook weer wat van het spinaziemngsel en dek ook deze weer af met een deegvel.
Herhaal deze handeling totdat de kaas en de spinazie op zijn gebruikt
De laatste laag bestaat uit 2 vellen deeg die losjes ope lkaar zijn gelegd.
Sla het deeg dat over de rand hangt terug in de vorm.
Bak de spinazietaart in ongeveer 30minuten in de oven.
De boevenkant is dan kanpperige en licht van kleur.