Kalkoenrollade in deeg met parmaham en frambozen
Benodigdheden (8p);
-1 el bloem
-8 à 10 velletjes hartige taartdeeg, ontdooid
-1 kg kalkoenfilet
-200 g parmaham
-200 gr frambozen
-1 takje munt
-1 ei, losgeklopt
Bestrooi het werkvlak licht met bloem.
Leg de velletjes deeg in een rechthoekige vorm met 1/2 cm overlap aan elkaar en druk de randen goed vast.
Snijd de kalkoenfilet aab eeb kant in en klap het stuk vlees open. Bestrooi met een beetje zout en peper.
Verdeel de parmaham erover. Leg de frambozen in het midden van de ham in de lengte van het stuk vlees en snipper en wat munt over. Vouw de ham voorzichtig over de frambozen en vouw daarna het valkoenvlees eroverheen. Bestrooi de rollade met wat zout en peper.
Verwam de oven voor op 160 graden.
Leg de gevulde rollade op de deeglap en vouw het deeg er netjes aan alle kanten omheen.
Snijd hier e daar bij en versier eventueel met de restjes van het deeg.
Bestrijk het deeg met ei en leg de rol op de bakplaat.
Bak de rollade in 45-60 minuten gaar en mooi goudbruin.
Laat de rollade voor opdienen nog even rusten.