Mini aubergines met kruiden yoghurt
Benodigheden (4p:)
-8-10 mini aubergines
-olijfolie
-Voor de yoghurtsaus:
-75 ml dikke Turkse/ Griekse yoghurt
-paar takjes koriander
-paar takjes munt
-1 rode peper
-1 teen knoflook
-peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Snij de aubergines in de lengte door midden, maar laat de steeltjes eraan.
Kerk het vruchtvlees kruislings een paar keer in en leg ze, op een met bakpapier beklede bakplaat.
Kwast de gekerfde bovenkant in met olijfolie en bestrooi met peper en zout.
Zet ze ongeveer 20 minuten in de oven tot ze zacht en geroosterd zijn.
Laat ze dan afkoelen tot kamertemperatuur.
Voor de saus:
Verwijder de taaie steeltjes, hak de kruidenblaadjes fijn, samen met de rode peper (zonder zaadjes) en knoflook.
Meng dit door de yoghurt en breng op smaak met peper en zout.
Leg de aubergines op een mooie schaal en schep de yoghurt erop.