Basisrecept pizza

Benodigdheden (4p):
-600 gr bloem
-2 tl zout
-15 gr verse gist (of 4 gr instant)
-3,5 dl lauwwarm water
-olijfolie
-1 blik gepelde tomaten
-verse basilicum
-200 gr geraspte belegen kaas
-zout en peper

Zeef de bloem in een bergje op het aanrecht.
Strooi het zout erover.
Maak een kuiltje in het midden.

Los de gist op in 1/2 dl water en giet het in het kuiltje samen met de rest an het water en 2 el olijfolie.
Kneed alles goed door elkaar, begin vanuit het midden.

Kneed minstens 10 minuten zodat er een elastisch deeg onstaat.
gebruik iets meer bloem als het blijft plakken.

Verdeel het deeg n 4 gelijke bolletjes.
Laat ze, op een met bloem bestoven ondergrond, onder ene schone theedoen, ongveer 2 uur rijzen op kamertempratuur.

verwarm de oven voor op de hoogste stand

Laat het blik tomaten uitlekken en hak de tomaten fijn.
Breng ze op smaak met zout en epeper en fijngesneden basilicum.

Druk een bol deeg plat en rol er met een deegroller een dunne ronde plak, met een diameter van 28 cm, van.
Leg de pizzabodem op een stuk bakpapier.

Bestrijk de bodem met een flinke schep saus.
Strooi er 50 gr geraspte kaas over.

Kies een topping

Pak de randen van het bakpapier en leg de pizza in de oven.

Bak de pizza ongeveer 15 minuten totdat deze daar en kanpperig is.

Bestrijk na het bakken de randen van de pizza met wat extra (knoflook)olie.

Rating: 2.8721461187215 sterren
438 stemmen