biscuitdeeg cake

Benodigdheden (voor een rond bakblik met een doorsnede van 20 cm);
-3 eieren
-90 gr suiker
-90 gr bloem

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Vet het bakblik in met een bakspray. Doe de eieren in een metalen kom of pannetje, voeg de suikers toe en verwarm het gejeel al roerend tot ongeveer 37 graden.
Voel met de bovenkant van je vinger.
Als de massa niet te warm en niet te koud is, heb je de juiste tempreratuur.

Haal het pannetje van het vuur en mix de inhoud zeker 10 minuten tot een witte, romige massa.

Spatel dan de gezeefde bloem erdoor.
Vul het bakblik tot ongeveer 3 kwart van de hoogte met het beslag.

Bak de cake in ongeveer 180 graden.

Druk met je vingers op de taart, als hij terug veert in de taart gaar.

Wacxht 5 à 10 minuten, haal de taart dan uit het blik, le hem op een rooster en laat afkoelen.

Recept chocoladebiscuiteeg:
3 eieren
90 gr suiker
75 gr bloem
15 gr cacao

Recept glutenvrij discuitdeeg (oor een rond bakblik met een doorsnede van 20-24 cm):
-4 eieren
-120 gr suiker
-1 zakje vanille suiker
-snufje zout
-25 gr maïzena
-100 gr rijstemeel (toko)
-25 gr boter

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Leg de eieren 10 min in water water.
Mix ze dan met de suiker, de vanilllesuiker en het zout op de hoogste stand tot het mengsel zeer lichtgeel is.

Zeef de maïzena en de rijstemeel en meng ze goed door elkaar. Schep dit mengsel in kleine hoeveelheden door het eiermengsel.

Smelt de roomboter en roer die voorzichtig door het beslag. Vet het bakblik in en vul met het beslag.

Bak de taart in ongeveer 25-30 minuten in een voorverwarmde oven tot hij lichtbruin is.

Als glutenvrije vulling kun je slagroom, botercrème, jam of ganache gebruiken, en vaak ook banketbakkersroom.

Voor het bekleden van de taart kun je marsepein gebruiken en meestal ook rolfondant.

Rating: 2.9038901601831 sterren
437 stemmen