Benodigdheden:
Voor de biscuit
-5 eieren
-125 gr suiker
-125 gr zelfrijzend bakmeel
-25 g aardappelzetmeel
-1 tl zout
-1 tl kaneelpoeder
-2 el honing
Voor de honingcomb
-250 gr kristalsuiker
-170 gr honing
-zout
-1 el baking soda
Voor het glazuur
-125 gr ongezouten boter, kamer temp
-175 gr poedersuiker
-2 el honing + extra
-75 gr zure room
Verwarm voor de biscuits de oven voor (elektrisch 190, hete lucht 170). Klop de eieren met de suiker in minimaal 10 minuten wit en stevig. Meng het zelfrijzend bakmeel met het aardappelzetmeel, het zout en het kaneelpoeder en zeef het over het eimengsel. Spatel erdoorheen.
Sprenkel de honing over het beslag en spatel hem erdoorheen.
Verdeel het beslag over 2 met boter ingevette en met bloem bestoven springvormen (18cm). Bak ongeveer 25 minuten in de oven. Verlaag eventueel de oventemperatuur na ongeveer 15 minuten (elek 160/hete lucht 140) als de biscuit te donker dreigt te worden. Neem uit de oven en laat afkoelen.
Bekleed voor de honeycomb een ovenschaaltje met ruim bakpapier.
Verhit de suiker met de honing en een snufje zout in een ruimte pan tot 147 graden. Neem het van het vuur. Zeef de baking soda eroverheen en roer met een houten spatel snel door. Schenk het mengsel direct in de ovenschaal en laat het minimaal 30 minuten uitharden.
Klop voor het glazuur de boter met de poedersuiker tot een glad mengsel. Klop 2 el honing en de zure room erdoorheen. klop door tot een dik glazuur. Snijd eventueel de bovenkant van de biscuits om ze recht te maken, Zet 1 biscuit op een taartplateau en verdeel de helft van het glazuur eroverheen. Zet de andere biscuit erbovenop en strijk met een paletmes het overige glazuur erover- en eromheen. Strijk de taart glad af.
Breek de honeycomb in stukken en verdeel wat stukken over de buitenste rand van de taart. Besprenkel de taart vlak voor het serveren met honing
Hij is 1-2 weken houdbaar in een afgesloten trommel.