Pureerondjes met gepofte knoflook, olijfolie en basilicum

Benodigdheden (8p):
-3 tenen knoflook
-2 kg kruimige aardappels, geschild
-100 ml olijfolie
-1/2 citroen, sap
-20 gr blasilicum
-zout en peper

Verwarm de oven voor op 180 garden.

Pak de knoflooktenen in in alumiumfolie en pof ze in ongeveer 20 minuten.

Kook intussen de aanrdappelen in 25 minuten gaar, giet ze af en laat ze goed uitstomen.
Knrijp de aardappelen samen met de knoflook tot puree.
Roer er de olijfolie en het citroensap door tot je een mooie gladde puree hebt.

Maal de basilicum fijn en schep die er ook door.
Breng de puree op smaak met zout en peper.

Laat afkoelen tot gebruik.

Vet een bakplaat.
Maak mooie bergjes puree op een plat en ban ze 20 tot 25 minuten goudbruin.