Zomerfruittiramisu
Benodigdheden(8p):
-2 doosjes zomerfruit (à 250 gr diepvries)
-125 gr fijne kristalsuiker
-1/2 pak lange vingers
-4 eieren gesplitst
-2 bakjes mascarpone (à 250 gram)
-1 vanillestokje, opengesneden
-125 ml slagroom
-150 gr frambozen
-150 gr bramen
Doe het bevroren fruit met 50 gramsuiker in een steelpan. Breng aan de kook en laat 5 minuten doorkoken op middelhoog vuur.
Bedek ondertussen de bodem van de schaal met lange vingers. Laat afkoelen tot kamertemperatuur.
Doe de eidooiers met 50 gr suiker in een kom. Klop in 5 minuten tot een licht gele crème.
Doe de mascarpone in een kom. Schraap het merg uit het vanillestokje en voeg dit toe.
Roer los met een ork en voeg dan de eiercrème toe.
Meng voorzichtig door elkaar.
Klop de slagroom stijf met de rest van de suiker en spatel door de mascarpone.
Schep op het fruit en dek af en laat het minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.
Bedek de tiramisu met bramen en frambozen en serveer direct.