Cheescake met witte chocolade en frambozen
Benodigdheden (6p):
-125 gr bastognekoeken of bescuits, verkruimeld
-25 gr hazelnoten of amandelen, fijngehakt
-60 gr boter, gesmolten
Voor de vulling en de versiering;
-600 gr witte chocolade
-250 ml slagroom
-250 gr kwark
-250 gr mascarpone
-100 gr witte basterd suiker
-200 gr fambozen
-poedersuiker
Leg bakpapier op de bodem van de springvorm en vorm een laag van bakpapier rond de vorm die vast wordt gezet met keukentouw.
Meng de koekjes, nootjes en gesmolten boter en druk dut mengsel uit over de bodem van de springvorm.
Zet dit in de koelkast (kan al een dag van te voren). Smelt 500 gr witte chocolade au bain-marie.
Schaaf de rest van de chocolade en zet deze apart.
Klop de slagroom dik, vloeibaar tot bobbig en mix er de kwark, mascarpone, suiker en de gesmolten chocoalde door tot een gladde massa.
Verdeel de massa over de koekbodem en zet dit minimaal 3 uur in de koelkast.
Steek met een scherp mes de taart los van de zijkant van de vorm. Garneer de bovenkant met frambozen en geschaafde chocolade en bestrooi dit met poedersuiker.