Panchetta met gekaramelliseerde sjalot

Benodigdheden (8p):
-3 sjalotjes
-20 gr boter
-1 el suiker
-3 el crema di balsamico (ca'del cristo, flesje 250 ml)
-75 gr cranbarypaté
-8 plakjes pancetta (italiaanse spel)

Snijd de sjalotjes in plakjes.
Smelt de boter in een steelpan en fruit hierin de sjalotjes tot ze zacht en glazig zijn.

Voeg de suiker en de crema hierbij en laat het geheel in 20 minuten op een laag vuur karameliseren.

Verhit de koekenpan.

Verdeel de paté in 8 blokjes en wikkel ieder blokje in een plak pancetta.
Bak in een droge koekenpan de pakketjes 2 tot 3 minuten tot de pancetta krokant is.

Leg acht lepels klaar.

Verdeel de sjalotjes over de lepels en leg de pancetta hapjes er op.

Rating: 2.9920948616601 sterren
506 stemmen