Chocolade-notelstrudel met gedroogde peren
Benodigdheden (12 stuks):
-2 vellen filodeeg
-100 gr hazelnoten
-100 gr pistchenoten
-100 gr walnoten
-4 el boter
-100 gr gedroogde peren
-200 gr pure chocoalde, grof gehakt
-2 el honing
Laat de vellen filodeeg ontdooien.
Verwarm de oven voor op 175 graden.|
Verdeel alle noten over de bakplaat en rooster ze in ongeveer 5 minuten in de oven.
Smelt de boter.
Snijd de gedroogde peren in stukjes>
Neem de oven uit de oven en hak ze grof.
Meng de noten, de peer, de chocoladem de honing en 2 el gesmolten boter tot een klevrig geheel.
Leg 1 vel filodeeg op een schoonwerkvlak en smeer het in met een beetje gesmolten boter.
leg het tweede vel filodeeg erbovenop en smeer dit vel oo in met gesmoltenboter.
Maak in het midden van het deeg een rol van het notenmengsel.
Vouw de randen van het deeg naar binnen en rol het filodeeg op zodat een mooie strakke rol ontstaat.
Le de strudel voorzichtig op een met bakpapier beklede bakplaat.
Smeer de strudel in met gesmolten boter en bak hem onegveer 30 minuten in de oven.
haal de strudel uit de oven en laat hem helemaal afkoelen.