venkel dadel salade

Benodigdheden:
-3 stengels bleekselderij, schuin in dunne plakjes gesneden
-1 venkelknol, vertikaal gehalveerd en flinterdun gesneden
-1/2 citroen, sap
-1 klein handje platte peterselie blaadjes
-3 el pompoenpitten, gepoft in een droge koekenpan
-75 gr walnoten, in een droge koekenpan geroosterd
-150 gr parmezaanse kaas, in julienne
-10 dadels, ontpit en julienne gesneden
Voor de dressing:
-2 el olijfolie
-2 el walnotenolie
-1/2 citroen, sap
-zout en peper

Meng de bleekselderij, de venkel en het citroensap in een kom.
voeg de andere ingrediënten toe en schep om tot een mooie salade.
Giet het citroensap in een kannetje en voeg, al kloppend, de oliën in een dunne straal toe.
Breng op smaak met zout en peper en giet de dressing over de salade.
Schep alles goed door een serveer direct.

Rating: 2.801724137931 sterren
348 stemmen