Siciliaanse sinaasappelcakejes
Benodigdheden (12 stuks):
-3 sinaasappels
-3 eieren
-150 gr fijne kristalsuikers
-120 gemalen amandelen
-1 tl bakpoeder, gezeefd
-70 gr ricotta
-60 gr pisachenoten, grof gehakt
Leg 1 sinaasappel in een keine steelpan en giet er zoveel koud water op dat hij onderstaat.
breng aan de kook, draai het vuur laag en laat 1 uur zachtjes koken met de deksel schuin op de pan.
Giet de sinaasappel af, laat afkoelen en snijf in vieren.
Verwijder de pitjes en pureer met schil en al in de keukenmachine.
Verwarm de oven voor op 170 graden.
Klop met een elektische mixer de eieren met 120 gram suiker tot een licht dik en romig mengsel. Spatel de gemalen amandelen, het bakpoeder en de ricotta erdoor.
Spatel de sinaasappelpuree er lichtig door.
Vul de vormpjes tot even onder de rand met beslag.
Bak de cakejes 25-30 minuten tot ze goudbruin en mooi uitgerezen zijn.
Pers een sinaasappel uit. Verwarm het sap met de rest van de suiker in een pannetje op laag vuur en roer tot de suiker is opgelost.
Laat de sinaasappelsirop 2-3 minuten licht inkoken.
Prik met een satestokje een paar gaatjes in elk cakeje en schenk de siroop er over.
Laat opnemen en afkoelen.Neem de cakejes uit de vormen en plaats op een schaal.
Schil de laatste sinaasappel rondom dik schoon en snijd de parten met een scherm mesje russen de vliezen uit.
Leg op elk cakeje een sinaasappelpartje en bestrooi met pistachenootjes.