Amarettotaart

Benodigdheden (10p):
-300 gr amaretti, fijngemalen
-120 gr ongezouten boter, gesmolten
-250 ml melk
-200 gr witte marsmellows
-1 el oploskoffie
-2 el amaretto
-500 ml slagroom
-2 el geoorsterd amandelschaafsel, voor de garnering
-gesmolten pure chocolade, voor er over.

Verwarm de oven voor op 170 graden.

Meng de koekkruimels met de boter en druk het gelijkmatig uit in de vorm, maak de wand niet hoger dan 2 1/2 cm.
Bak de taartbodem in 5-7 minuten goudbruin en laat afkoelen.

Verwarm in en pan op laag vuur de melk met de marshmellows en roer tot de marsmellows gesmolten zijn.
Voeg de oploskiffie en likeur toe en roer het mengsel glad. Laat helemaal afkoelen.

Klop 150 ml slagroom tot stijve pieken en spatel de room door het geheel afgekoelde marshmellowmengsel. Schenk de vulling op de taartbodem en laat in de koelkast 2 uur opstijven.

Klop de rest van de slagroom stijf en schep nonchalant op de taart.

Strooi vlak voor serveren het amandelschaafsel over de taart en spreinkel de gesmolten chocolade erover.

Rating: 2.8903743315508 sterren
374 stemmen