Auberginesalade met chilipeper en munt
Benodigdheden (4-6p):
-3 grote aubergines
-2 el extra vergine olijfolie
-2 el rode wijnazijn
-1 lange rode chilipeper, zaad verwijderd, fijngesneden
-3 el verse munt, in flinters
-3 el blad peterselie, flinters
Snijd de aubergine in dikke plakken.
maar de barbecue aan of verwarm een grillpan op hoog vur.
Grill de auberginesplakken 2-3 minuten aan elke kant, tot ze gaar zin en lichte schroeiplekjes vertonen.
Schep ze in een hitte bestendige kom en laat ze afgedekt 15 minuten rusten.
Klop intussen in een kommetje de olijfolie en rodewijnazijn door elkar.
Voeg de chilipeper, munt en pepeterselie toe.
Voeg zout e peper naar smaak toe en roer alles goed door elkaar.
Scheur de aubergineplakken met je vingers in reepjes en maak deze in een schaat.
Schenk de dressing erover en schep de salade voorzichtig om.