Aubergine met bosui
Bendigdheden (4p):
-2 aubergines
-2 el grof zeezout
-3 bosui
-6 el olijfolie
-1 bosje munt, grof gesneden
-1 bakje koriander, grof gesneden
-1 citroen, in parten
Snijd de aubergines in ronde plakken van 1 cm dik. meng ze in een kom met het zout en laat dit 20 minuten staan.
Schep na 10 minuten om.
Snijd ondertussen de onderkant van de bosui. Snijd ze in 3 stukken en met dit met 1 el olijfolie.
Meng de munt en de koriander met 3 el olijfolie.
Spoeld de aubergine af onder koud stromend water en dep droog met keukenpapier.
Bestrijk met 2 el olijfolie en rooster 5 minuten.
Keer regelmatig.
Laat alles afkoelen.
Meng de aubergine met de bosui, de kruiden en peper en zout.
Serveer met citroen.