Medaillons van hert of ree met grove mosterd en avocado
Benodigdheden:
-1 kg medaillons van hert of ree
-100 gr boter
-4 el olijfolie
-2 uien, gesnipperd
-150 gr grove mosterd
-50 ml brande wijn
-500 ml verse room
-80 ml honing
-100 gr bieslook, fijn gesneden
-250 gr cherry tomaatjes
-2 tenen knoflook, geperst
-100 gr basilicum, fijn gesneden
-1 avocado, in dunne schijfjes
-200 gr koriander, fijngesneden
-zout en peper
Verwam 3 el olijfolie in een pan met een dikke bodem.
Snijd het vlees in 4 medaillon van elke onegveer 250 gram en wrijf deze goed in met zout en peper.
Bak de madaillons 2 minuten om en om totdat ze bruin kleuren.
Snijd de boter in blokjes van 25 gram en laat onder het bakken op elke medaillon een blokje smelten.
Neem het vlees uit de pan en laat het uitlekken (zorg dat je de medaillons niet te lang bakt, wild moet rosé gebakken worden).
Houd het vlees warm en fruit de uien in dezelfde pan.
Voeg de mosterd en de brandewijn toe, houd de pan schuin, houd er een vlam bij en laat de brandewijn flamberen.
Voeg de honing toe, daarna de room en laat de saus inkoken.
Voeg de bieslook en de basilicum toe. Leg ook de cherytomaatjes in de pan totdat ze zacht zijn en voeg de basilicum toe.
Neem ze uit de pan en laat ze uitlekken.
Leg de madaillons in het midden van een bord.
Leg er een paar schijfjes avocado op en giet er de saus over.
De cherrytomaatjes rondom het vlees en garneer met verse koriander.
Lekker met romige aardappelpuree en seizoensgroente
(topkoks voor thuiskoks)