Kokosgarnalenkorma
Benodigdheden (4p):
-60 ml zonnebloemolie
-1 ui, fijngesneden
-5 cm gemberwortel, fijngesneden
-1 rode peper, zonder zaadjes, fijngesneden
-2 1/2 el korma currypasta van goede kwaliteit
-2 tl citroensap
-1 blik tomatenblokjes, 400 gr
-1 tl fijne kristalsuiker
-270 ml kokosroom, blik
-500 gr gepelde, rauwe garnelen
-gestoomde rijst
-koriander
-komijnpuri's
Verhit de olie in een grote pan op middelhoog vuur.
Bak de ui, gember, konlook en rode peper 3-4 minuten tot ze zacht zijn.
Roet de pastcurry erdoor en bak 2 minuten tot de geuren vrij komen.
Roer het citroensap, de tomaat, de suiker en kokosroom erdoor en laat 15 minuten zachtjes inkoken.
Voeg de garnalen toe en laat 3 tot 4 minuten zachtjes koken tot ze gaar zijn.
Breng op smaak met zout en peper en serveer met de rijst, koriander en puri's of pappadadums
puri's bereidingswijze bij extra's