Bruschetta met geitenkaas en rode paprika
Benodigdheden (4P):
-2 rode paprika's
-8 lepels pesto
-8 dikke plakken geitenkaas
-4 dikke sneden landelijk brood, zuurdesem
-2 tenen knoflook, door de midden gesneden
-olijfolie
-2 el gezouten kappertjes, 10 minuten geweekt in water, afgespoeld en gehakt
-3 el olijfolie
-1 tl balsamicoazijn
-zout en peper
Verwarm de oven voor op 240 graden.
Doe de paprika's in een grote ovenschaal en zet ze 20 tot 30 minuten in de oven waarbij je ze een keer omdraait, totdat ze rondom geblakend zijn.
Neem ze uit de oven, doe ze in een plastic zak, sluit die goed af en laat ze 10 minuten liggen tot het vel iets loslaat.
Maak intussen de bruschetta.
Grill of bak in een grillpan de sneden brood aan een kant goudbruin.
Wrijf de gegrilde kan in met de aangesneden kant van de paprika en besprenkel met olijfolie.
Houd warm in een lauwe oven.
Neem de paprika's uit de plastic zak, verwijder het vel, het zaad en de zaadlijsten.
Snijd de paprika's door midden, schraap de achtergebleven zaadjes eruit en snijd het vruchtvlees in brede repen.
Voeg voor de kappertjesdressing de kappertjes in een kom met een scheut olijfolie, azijn wat zout en peper.
Besmeer de ongegrilde onderkant van de bruschetta met de pesto en leg op elke bruschetta 2 plakken kaas.
Zet 1 tot 2 inuten onder een voorverwarmde grill, of tot de kaas begint te smelten en en goudbruin kleurt.
Neem de bruschetta's uit de grill en schik er een beetje paprika op.
Lepel er wat kappertjesdressing over en dien direct op.