Spaghetti met tomatensaus en tonijn
Benodigdheden (8p):
-650 gr spaghetti
-1 grote ui
-2 tenen knoflook
-1 tak tijm +extra
-1 tak rozemarijn +extra
-2 tl gedroogde oregano
-1/2 dl witte wijn
-2 blikken gepelde tomatenblokjes
-5 blikjes tonijn in olijfolie
-1 klein potje kappertjes
-2 sjalotten, gesnipperd
-rucola
-parmezaanse kaas
-olijfolie
Zet de gesneden ui en knoflook aan in olie.
Voeg de tijm, rozemarijn en gedroogde oregano toe.
Bak verder zonder te kleuren.
Blus af met de wijn en laat dit bijna helemaal verdampen.
Voeg de tomaat toe en laat sudderen tot het geheel heleaal gaar is en maak af op smaak met peper en zout.
Fruit de sjalot glazig.
Doe de tonijn in een pannetje, voeg de gesnipperde sjalot, wat gesneden tijm en rozemarijn, een goeie scheut olijfolie en wat fijn gesneden kappertjes naar smaak toe.
Kook de spaghetti al dente in gezouten water.
Leg de spaghetti op een brod.
Schep hierop de tonijn, vervolgens de tomatensaus en maak wat met wat rucola salade en olijfolie en rasp er à la minuut wat verse parmezaanse kaas over.