Tartaar van zeebaars met noordzeekrab

Benodigdheden:
-320 gr zeebaarsfilet
-100 gr Noorse zeekrab, schoon
-1 limoen
-1 el bieslook, fijngesneden
-1 komkommer
-1 wortel
-4 mini bospenen
-frisee sla
-2 bieslook sprietjes
-1 limoen, geraspt
-2 bossen waterkers
-30 gr Aquitaine kaviaar
-Blue Ocean (koppert cress)
-Scarlet Cress (koppert Cress)
-1 dl arbequina olijfolie (valderrama)
-Hojiblanca olijfolie (valderrama)
-1 el mayonaise van Picudi olijfolie (valderrama)
-2 dl piduco olijfolie (valderrama)
-zeezout
-zout en peper
-3 dl wortelsap
-2 dl sinaasappelsap
-crème fraîche

Verwarm de oven voor op 160 graden

Voeg voor de viagrette het wortelsap en sinaasappelsap bij elkaar en reduceer dit tot 2,5 dl.
Voeg daaraan de piduco olijfolie toe.

Ontvel de zeebaars, snijd het in fijne brunoise, maak het aan met de arbequine olijfolie, de limoenrasp en de zeer dijn gesneden bieslook.

Maak het krabvlees aan met de mayonaise, de limoenrasp, zout en peper.
Kook de krabscharen gedurende 6 minuten en koel ze daarna meteen in het ijswater.

Snijd de komkommer in maartjes en in linten.

Boor daarna de wortel uit en balanceer deze.
Maak het vervolgens aan met arbequina olijfolie en zeezout.

Balanceer de waterkers, spoel deze koud en draai de waterkers daarna op met de ocal olijfolie van valderrama.

Snijd het brood in hele dunne plakjes, besprenkel dit met hojibalnca olijfolie, beetje zout en stop het even in de oven.

Snijd de bieslookstengels in en leg ze even in ijswater.
ierdoor onstaan vanzelf mooie krullen.

Rating: 2.8771929824561 sterren
456 stemmen