Udang bawang putih (gamba's met gefrituurde knoflook)
Benodigdheden (2p):
-8 grote gamba's
-1 bol knoflook
-1 bosui
-1 grote rode peper
-1 stukje gember van 3 cm
-plantaardige olie
-1/2 tl rietsuiker
-1 el vissaus
-2 takjes verse koriander
Pel de gamba's op de staartjes na, snijd ze aan de rugkant in en verwijder de zwarte darmstreng.
Pel de knoflookteentjes en snijd ze in dunne plakjes.
Snijd de bosui in dunne reepjes.
Verwijder het steeltje en de zaadjes van de rode peper en snijd deze in dunne reepjes.
Schil de gember en snijd hem eveneens in dunne reepjes
Verhit ruim olie in een wok en frituur hierin de knoflook gourbruin.
Schep ze eruit en laat ze uitlekken.
Giet de olie op ingever 3 el na uit de wok.
Verhit deze opnieuw en bak de gamba's ongveer 3 minuten tot ze roze zijn.
Schep ze eruit en houd ze warm.
Verhit de olie in de wok opnieuw en roerbak de bosui, de rode peper en de gember 2 minuten.
Doe de gamba's, de suiker en de vissaus erbij en roerbak nog 2 minuten.
Serveer de gamba's bestrooid met de gefrituurde knoflook en de korianderblaadjes.