Wortel gnocchi met salie en citroenbotersaus

Benodigdheden (4p):
-500 gr kruimge aardappeln
-250 gr winterpeen
-1 citroen, geraspt
-1/2 bakje salie, blaadjes fijngesneden
-100 gr bloem en extra om te bestuiven
-150 gr parmezaanse kaas
-2 eieren
-1 tl zout
-60 gr boter

Schil de aardappelen en de peen. Snijd ze in gelijke stukken en kook ze in water met zout in 25 minten gaar. Goet af en laat ze 10 minuten uitdampen.
Stamp ze fijn en laat ze dan 10 minuten afkoelen.

Meng de bloem, 100 gr kaas, het citroenrasp, de salie, 1 ei, 1 eidooier en het zout door de aardappelen en peen.
bestuif je handen en het werkbad met bloem. Schep het mengsel op het werkblad. Kneed in 2 minuten tot een samenhangend deeg. Verdeel het deeg in 4 stukken. Rol uit tot rolletjes van 1 1/2 cm dik.
Snijd in stukjes van 2 cm (gnocchi). Duw met de tanden van een vork aan 1 kant van de gnocchi een ribbelpatroon.

Breng een pan water met zout aan de kook. Kook de gnocchi in 4 porties in ongeveer 2 minuten gaar. Schep met een schuimspaan uit de pan en houd warm op een bord onder een deksel.

Pers 1 helft van de citroen uit, snijd de reest in partjes.
Verhot de boter in een hapjespan en voeg de gnocchi en 2 el citroensap toe en schep om. Verwarm 1 minuut.
Bestrooi met de rest van de kaas en serveer de citroenpartjes erbij.

Rating: 2.9834024896266 sterren
241 stemmen