Beenhammetjes
Benodigdheden:
- 1 beenham (500 gram)
- 4 el mosterd (afgestreken)
- 2 el bruine suiker
- sojasaus
- honing
Maak de marinade ruim van te voren zodat deze lekker in de beenham kan trekken.
Pak een schaal waar de beenham precies inpast. Doe hierin de mosterd en de bruine suiker en maak hier een mooi papje van.
Doe hier vervolgens schepje voor schepje de sojasaus en de honing toe totdat deze lekker is (beginnend met 2-3 lepels van elk). De mosterd mag alleen op de achtergrond aanwezig zijn.
Leg hierin de beenham, draai hem een enkel maal zodat hij onder de marinade zit.
Laat hem in de koelkast een paar uur rustig, wel af en toe even draaien.
Oven voorverwarmen op 22o graden.
Voordat de beenham de oven in gaat eerst even kort aanbraden.
Beenham met marinade en het braadvet in de oven zetten.
Zet de oven op 160 graden en laat de beenham 35 minuten staan.
Als de beenham klaar zet je de oven op 90 graden.
Voor elke 100 gram moet de beenham 10 minuten nagaren.
Elke 10 minuten draai je de beenham even om en smeer je hem weer in met de marinade.