Avocado komkommersoep

Benodigdheden:
-2 komkommers, geschild, gekoeld
-1 citroen, geperst
-2 rijpe avocado's
-2 el griekse yoghurt
-1 el worcestersaus
-1/2 rode ui, gepeld en fijn gesnipperd
-1 pruimtomaat, zonder pitjes fijngesneden
-1 el olijfolie, plus extra om te besprenkelen
-3-4 blaadjes basilicum, in reepjes
-zout en peper

Schil de komkommers, snijd ze in de lengte en in vieren en verwijder de zaadlijsten>
Snijd één reep in stukjes en zet deze apart ter garnering.
Snijd de rest van de stukken en pureer die met de helft van het citroensap in een blender glad.

Halveer de avocado's. verwijder de pit en schil.
Snijd één halve avocado klein ter garnering. Pers er wat citroensap over en zet bij de komkomergarnering.
Doe de rest van de avocado in de blender.

Pureer de avocado's met de komkommerpuree, griekse yoghurt en de worcestersaus tot een gladde massa.
Breng die op smaak met zout , peper en citroensap.

Zet de soep tot gebruik in de koelkast.

Meng ter garnering blokjes komkommer en avocado met rode ui en tomaat.

Schep de olijfolie en basilicum erdoor.

Proef de soep koud en voeg eventueel wat water toe om hem te verdunnen.
Schenk hem in 4 koude kommen en schep de garnering in het midden.

Sprenkel er wat olijfolie over en maal er wat peper over.

Rating: 2.9212765957447 sterren
470 stemmen