sneeuwcupcakes
Benodigdheden (12stuks):
-120 gr bloem
-1 1/2 tb bakpoeder
-140 gr poedersuiker
-een snuf zout
-50 gr boter of margarine
-120 ml melk
-1 ei
-1 zakje vanillesuiker
-12 (roze) marshmellows
Voor de topping:
-3 eiwitten
-200 gr witte basterdsuiker
-1 el maïzena
-eetbare pareltjes of glitter
Verwarm de oven voor op 170 graden.
Verdeel 12 papieren muffinvormpjes over een muffinbakvorm.
Klop de bloem met het bakpoeder, de poedersuiker, het zout en de boter tot zanderige korrels.
Giet de helft van de melk er in scheutjes bij tot alles is opgenomen.
Klop het ei met de vanillesuiker en de andere helft van de melk los in een andere kom.
Giet het eimengsel bij het bloemmengsel, klop niet te lang, tot het een egaal beslag is geworden.
Giet het in de vormpjes en druk in elk een marsmellow.
Bak de muffins in de oven in ongeveer 20 minuten gaar.
Laat ze buiten de oven afkoelen maar laat de oven aanstaan.
Klop de eiwitten in een vetvrije kom bijna stijf.
Strooi de suiker er al kloppend in kleine beetjes bij.
Voeg nieuwe toe als de vorige suiker is opgenomen.
Klop door tot ee glanzend, iets taai mengsel is ontstaan.
Zeef de maïzena erboven en klop deze er kort door.
Schep het mengsel in een spuitzak met grove kartelmond en spuit torens op de cakejes.
Zet ze 5 tot 6 minuten in de oven, of tot ze licht gekleurd zijn.
Versier met parels of glitters