Frambozenmousse met witte chocolade

Benodigdheden (6-8p):
-500 gr verse (of ontdooide) frambozen +extra vor garnering.
-75 gr fijne kristal suiker
-1/2 tl vanille-extract
-1 el citroensap
-2 gelatine blaadjes
-160 gr chocolade, fijngehakt
-300 ml slagroom + extra geklopte voor erbij
-2 el poedersuiker
-witte chocoladeschilfers voor erbij.

Pureer de frambozen met de kristalsuiker, vanille en het citroensap in een keukemachine en giet de puree door een zeef in een grote schaal, druk zoveel mogelijk sap uit de frambozen. Zet de puree apart en haal er 80 ml uit voor de garnering.

Week de gelatineblaadjes 5 minuten in ruim koud water.
Verwarm de blaadjes met aanhangend water zachtjes in een steelpan totdat ze smelten; laat ze niet koken.
Roer het gelatinemengsel door de frambozenpuree.

Smelt de chocoalde met 80 ml slagrom in een hittebestendige kom au-bain-marie.
Laat de chocolade afkoelen.

Klop de overgebleven slagroom tot zachte pieken, spatel hem luchtig door de afgekoelde chocolade en schep de frambozenpuree hierdoor.
Verdeel de mousse over 6-8 schaaltjes en laat ze afgeket in de koelkast minimaal 4 uur of tot de volgende dag opstijven.

Bestuif de mousse voor het opdienen met poedersuiker, besprenkel met de achtergehouden frambozenpuree en geef er de extra frambozen en slagroom en chcoaldeschilfers bij.

Rating: 2.9810964083176 sterren
529 stemmen