Kalfsrolletjes
Benodigdheden (8p):
-8 dunne kalfsschnitzels
-8 plakken parmaham
-1 bosje platte peterselie, fijngehakt
-1 teentje knoflook, geperst
-1 citroen, geraspt
-2 el kappertjes, fijngehakt
-150 ml droge witte wijn
-300 ml kalfsfond
-200 ml halfvolle slagroom
-1 el milde olijfolie
-peper
Betrooi de schnitzels met peper en leg de parma ham erop.
Vermeng de peterselie met de knoflook, het citroenrasp en de kappertjes. Verdeel dit mengsel over de ham en rol de schnitzels op. Zet ze vast met een prikker.
Verhit de olie en bak de rolletjes in ongeveer 5 minuten rondom bruin.
Neem ze uit de pan en houd ze warm in aluminiumfolie.
Schenk de wijn, de fon en de slagroom bij het bakvet en laat dit op hoog vuur in 5 minuten inkoken.
Warm als laatste de rolletjes nog 3 minuten met de saus mee.