Geitenkaasenvelopjes met aubergine
Benodigdheden (4p):
-1/2 kleine aubergine, ongeschild, in blokjes
-2 el olijfolie
-2 tomaten, ontveld en in blokjes
-1-2 tl oregano, fijngesneden
-5 plakjes filodeeg
-8 dunne lakens verse geitenkas
-4-8 lange sprieten bieslook
-zout en peper
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Bak de blokjes aubergine op hoog vuur 4 tot 5 minuten in de olijfolie.
Voeg de tomaten toe en bak deze 10 tot 15 minuten op laag vuur mee tot het mengsel geen vocht meer bevat.
Breng op smaak met zout, peper en oregano en laat dit afkoelen.
Snijd uit 4 vellen filodeegplakjes van ongeveer 20 bij 20 cm. Snijd uit 1 vel filodeeg 4 plakjes van 9 bij 9 cm.
Leg in het midden van de grote deegplakjes een kleiner deegplakje en verdeel daarover het mengsel.
Leg hierop 2 plakken geitenkaas, naast elkaar en besprenkel hier wat olijfolie over.
Bestrooi met peper.
Vouw het deeg om de kaas als een envelopje en bind de envelopjes van met bieslook.
Bak de venlopjes op een bakpapier beklede bakplaat in de oven 15 tot 20 minuten goudgeel en krokant.