Warm gevuld stokbrood
Benodigdheden (4p):
-1 volkoren stokbrood
-1 el olijfolie
-250 gr rundergehakt
-1 ui, gensipperd
-1 teen knoflook, fijngehakt
-2 el tomatenpuree
-1 rode paprika, in blokjes
-1 tl paprikapoeder
-zout en peper
Verwarm de oven voor op 225 graden.
Snijd het stokbrood zo in stukken dat het goed in de oven past.
Verhit 1 el olijfolie en ril het gehakt lichtgekleurd.
Voeg de ui, knoflook en de paprika toe, strooi er zout en peper naar smaak bij en laat alles goed bakken.
Voeg de paprikapoeder toe, svchep nog een keer goed om.
Neem de pan van het vuur en laat het gehaktmengsel afkoelen.
Snijd het stokbrood door de midden en haal de onderste helft zo veel mogelijk uit het brood.
Vul de lege korst met het gehaktmengsel en leg de bovenkant van de stokbrood er weer op terug.
Bestrijk de glimmende kant van een stuk aluminiumfolie licht met boter en verpak het brood hierin.
Leg dit voor minimaal 15 minuten in de oven.