Dimsu met zalm en limoen

Benodigdheden (8 stuks):
-8 wontonvellen (8 bij 8 cm)
-100 gr zalmfilet
-1 tl sojasaus
-1 limoen, rasp en sap
-1 tl gemberpoeder, fijn gesneden
-1 bosuitje, fijngesneden
-1 el maanzaad

Leg de wontonvellen onder een vochtige doek om uitdronging te voorkomen.
Hak in een blender in zalmfiletfijn.
Meng de sojasaus, de limoenrasp, de gember en het bosuitje dijn.
Laat afgedekt 30 minuten rusten in de koelkast.
leg een lepeltje zalmmengsel in het midden van elk wontonvel en vouw het tot een buideltje.
Maak de bovenkant een beetje vochtig en knijp dicht.
Leg een stuk bakpapier in een stoommandje en plaats de dimsim erin.
Zorg ervoor dat ze elkaar niet raken.
Stoom ze afgedekt 6 minuten.
Leg ze elk op een amuselepel en besprenkel met limoensap en werk af met maanzaad.

Rating: 2.9404761904762 sterren
504 stemmen