Pittige sint-jacobsvruchten

Benodigdheden (8 stuks):
-1 citroengrasstengel
-1/2 el gember, geraspt
-1/4 rode chilipeper, zaadjes ontdaan
-1 teentje knoflook, geperst
-2 el zonnebloemolie
-1/2 citroen, sap
-zout
-8 sint-jacobsvruchten
-1/2 komkommer
-5 gr kiemzaden

Snijd het onderste (zachtste) gedeelte van de citroengrasstengel zeer fijn.
Meng dit met alle andere ingrediënten van de marinade.
Laat ongeveer 30 minuten rusten.
Plaats de sint-jacobsvruchten in een stoommandje en leg op elk een lepeltje marinade.
Stoom ze onegeveer 5 minuten.
Verwijder de zaadjes van de komkommer en snijd het vruchtvlees in zeer dunne repen.
Rol deze op met behulp van een vork en leg op elk van de vier bordjes eenhoopje.
Plaats daarop een sint-jacobsvrucht.
Werk af met wat kiemzaden en besprenkel met wat stoomvocht.

Rating: 2.8811188811189 sterren
429 stemmen