Langzaamaan geroosterde tomaten op een bruschetta met gezouten ricotta of feta
Benodigdheden (4p):
-8 grote, rijpe pruimtomaten
-2 tenen knoflook, fijngehakt
-1 el oregano
-4 el olijfolie
-50 gr gezouten ricotta of harde feta, geschaafd
-zout en peper
-basilicum
-4 dikke sneden stevig landelijk brood, bij voorkeur zuurdesembrood
-olijfolie
Verwarm de oven voor op 170 graden.
Halveer de tomaten oin de lengte of snijd ronde tomatensoorten overdwars door de midden.
Leg ze met de aangesneden kant naar boven op eenbakplaat.
Meng de knoflook met de oregano, de olijfolie en wat zout en peper.
lepel of kwast dit mengsel over de aangesneden kanten van de tomaten.
Zet dit ongeveer 2 uur in de oven, waarbij je ze af en toe even controleerd.
Ze moeten iets verschrompeld zijn maar nog wel helderrood.
Zijn ze te donker gekleurd zullen ze bitter zijn.
Laat ze afkoelen.
Maak de bruschetta's door het brood aan beide kanten goudbruin te grillen, roosteren of in een grillpan te bakken.
Snijd de bruschetta zo nodigd bij, zodat er 2 tomatenhelften mooi oppassen.
Wrijf de bovenkant van elke snee in met de aangesneden kant van de knoflook en sprenkel er wat olijfolie over.
Leg twee tomaten op elke bruschetta, strooi er wat geschaafde kaas over en garneer met een basilicumblaadje.
Serveer op kamertepratuur.