Gebakken kabeljauw met provencaalse groenten

Benodigdheden (4p):
-600 gr kabeljauw in vier stukken gesneden
-1 courgette
-1 venkel
-1 gepofte paprika
-1 sjalot
-1 teen knoflook
-180 gr trostomaten
-tijm
-rozemarijn
-lavendel
-2 el shuzieazijn
-olie van vadouvan
-30 gr vadouvan
-10 gr suiker
-125 cl olijfolie
-1 tl sambal oelek
-100 cl druivenpitolie
-zout en peper

Oven voorverwarmen op 180 graden.

De kabeljauw licht bloemen en in olijfolie goudbruin bakken.

De filets daarna gedurende 3 minuten verder laten garen in de oven.

Provencaalse groenten in de gewenste vorm snijden en de groente stukjes in olijfolie bakken met tijm, knoflook en rozemarijn.

De ingrediënten voor de vinaigrette kruiden met zout en passeren door een fijne puntzeef.

De olie en de vadouvan op een laag vuur verwarmen (tot 60 graden) gedurende 5 uur.
De olie door een fijne punzeef duwen.

De provencaalse groenden in een steker.
Daar de vis op leggen en de saus in druppels op het bord laten vallen.
De olie over het gerecht heen druppelen.

Als aardappel-garintuur eventeel een mergaardappel.

Als extra optie gebakken beukzwam en kaviaar van aubergines

Rating: 2.9734939759036 sterren
415 stemmen