Tori teriyaki
Benodigdheden (4p):
-100 ml droge sherry
-100 ml sojasaus
-3 el suiker
-3 el zonnebloemolie
-600 gr kipdijen, in stukjes
-1 cm verse gember, geraspt
-1 tl sesamzaadjes, geroosterd
-1 bosui, in ringen
Breng de sherry aan de kook, laat hem even doorkoken totdat de alcohol is verdampt.
Voeg de sojasaus en de suiker toe en laat de teriyakisaus koken tot hi stroperig wordt.
Verhit de olie in een wokpan. Roer hierin het kippenvlees in 6 tot 8 minuten gaar.
Verwijder overtollig vocht.
Schenk de teriyakisaus erbij en laat het op hoog vuur verdampen, tot de saus dikker wordt en gaat glanzen.
Roer dan pas de gember erdoor.
Bestrooi het gerecht met sesamzaadjes en bosui.
Lekker bij rijst en groene groente.