macarons met vanillecrème

Benodigdheden (16-20stuks):
Voor de macarons:
25 gr suiker
4 eiwtten
225 gr poedersuiker
125 gr gemalen amandelen of amandelpoeder
eem paar druppels voedingsmiddelenkleurstof
Voor de vanillecrème:
100 gr boter
100 gr poedersuiker
1 vanillestokje, merg
1 zakje vanillesuiker

Klop voor de macarons in een vetvrije kom de eiwitten tot pieken, en klop er beetje bij beetje de suiker door.
Zeef de poedersuiker erboven en klop goed door.
Roer het amandelmeel erdoor en schep dit door elkaar, zodat een beslag ontstaay.
Voeg kleurstof naar wens toe.
Doe het mengsel over in een spuitzak met een glad monstuk en spuit met tussenruimte, rondjes van 2 cm op een ingevette bakplaat.
Strijk met een natgemaakte vinger de puntjes bovenop glad.
Laat de macarons 1 uur in de keuken staan, zodat ze een mooi 'huidje' krijgen.
Verwarm intussen de oven voor op 150 graden en bak de maracons hierin 15 minuten.
Tijdens het bakken ontstaat het voor maracons typische kraagje aan de onderkant. De macarons zijn goed als de bovenkant stevig aanvoelt, maar ze van binnen nog zacht zijn.

Laat ze na het bakken 2-3 uur staan alvorens ze te vullen met de crème.

Klop voor de crème de ingrediënten daarvoor goed met de handmixer.
Vul de spuitzak ermee en spuit een dot crème op een halve maracoon.
Druk de andere helft erop.

Rating: 2.9310344827586 sterren
522 stemmen