Pittige zachte krab

Benodigdheden:
-1 liter zonnebloemolie
-400 gr Italiaanse '00'bloem
-30 gr heet gerookte paprika poeder
-30 gr venkelzaad, geroosterd en gemalen
-500 gr yoghurt
-1 citroen, geperst
-8 zachte krabben, schoongemaakt
-zoet paprikapoeder
-peterselie
Voor Pittige Amalfimayonaise
-1/2 vleestomaat, in blokjes
-1/4 wortel, in kleine blokjes
-1/2 stengel sleekselderij in plankjes
-3 groene olijven, in kleine blokjes
-2 kleine augurken, in kleine blokjes
-rode ui, 1/4 in blokjes
-venkelknol, 1/4 in blokjes
-courgette, 1/4 in blokjes
-gele paprika, 1/4 in blokjes
-rode paprika, 1/4 in blokjes
-1 rode spaanse peper, zonder zaadjes, gehakt
-klein handje vol peterselie, gehakt
-15 ml olijfolie
-1 citroen, geperst
-250 ml mayonaise
-500 ml tomaten ketchup

Doe alle ingrediënten voor de mayonaise door elkaar en breng op smaak.

Verhit de olie tot 190 graden, of totdat een aardappel boven komt drijven in een diepe pan.

Meng de bloem met het hete paprikapoeder en het venkelzaad op een bordje.
Op een ander bordje meng je de yoghurt, het citroensap en wat zout.

Haal de krab door de yoghurt en stuif er bloem over.
Herhaal dit met de rest van de krabben en frituur ze 8 minuten.

Keer ze tijdens het bakken om.

Strooi er zout en zoet paprikapoeder over.

Serveer ze met peterselie, pittige mayonaise en een partje citroen.

Rating: 2.8891454965358 sterren
433 stemmen